Президент Європейської Ради висловив занепокоєння ЄС щодо переслідувань Порошенка та інших Зе владою

Будь-яка спроба залякати представників опозиції в Україні буде приводом для занепокоєння в Євросоюзі.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск на пресконференції в Загребі, коментуючи касетний скандал в Україні, в якому голос керівника Офісу Президента інструктує директора ДБР, як вести справу проти експрезидента Петра Порошенка.


Державне бюро розслідувань контролюється Офісом Президента й особисто Андрієм Богданом

"Будь-яка спроба залякати представників опозиції буде приводом для занепокоєння в Євросоюзі", - наголосив Туск, висловивши сподівання, що "Україна залишиться тією країною, де правоохоронні та судові органи поважають верховенство права і де немає місця політично вмотивованим переслідуванням", - цитує Укрінформ.

Туск, якого 20 листопада обрали лідером Європейської народної партії, також заявив, що чув про касетний скандал у Києві: "Я чув про цей потенційний скандал. Хоч я й не маю інформації про окремі деталі чи загальний контекст, але моє перше враження, що це дійсно небезпечно".

Крім того Туск, партія якого перебуває в опозиції до влади в Польщі, заявив, що особисто знає, що таке політичні переслідування. "Повірте мені, я знаю, про що кажу, бо в мене є свій власний досвід з цього приводу... Завжди, коли влада чи люди у владі використовують систему правосуддя проти політичних опонентів, це у будь-якому випадку чи у середньо-, чи у довгостроковій перспективі стане трагедією не лише для жертв переслідувань, а й для всієї країни".

Туск додав, що стежить за подіями у Києві: "Ви знаєте, скільки емоцій і думок ми інвестували в Україну. Я думаю, мені не треба пояснювати, як я особисто переживав за все, що відбувається в Україні. Ми завжди дуже уважно спостерігаємо за подіями у Києві".

Напередодні, 20 листопада, експрем'єр-міністр Польщі та президент Європейської ради Дональд Туск став новим очільником Європейської народної партії. У той же день експрезидент України, голова партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко зустрівся з Туском.

Нагадаємо, днями у Telegram з'явився канал під назвою "Трубу прорвало", де було опубліковано записи нібито прослуховування директора ДБР Романа Труби.

богдан корупція дбр труба євросоюз зеленський

Знак гривні
Знак гривні