Росіяни пограбували навіть гальюн! А тепер ФСБ намагається звинуватити Україну за стан повернутих кораблів

Як ми повідомляли, Росія аж тепер повернула кораблі, хоч і мала зробити це за рішенням трибуналу ООН вже давно - але кораблі виявились обікрадені.

Федеральна служба безпеки РФ стверджує, що Україна сама винна в тому, що кораблі в неналежниому стані.

«Якщо за час переходу від берегів Криму до Очакова українська сторона зуміла «угробити» судна і довести сантехніку до неналежного стану, то це проблема української сторони», – йдеться в повідомленні ФСБ.

Як відомо, на фото й відео військові показали перелік отриманих від росіян пошкоджень – знищене й викрадене обладнання.

Згідно зі звітом, на «Бердянську» відсутня документація, стрілецька зброя та набої. Також – станція космічного зв’язку IRIDIUM, РЛС ФУРУНО, двигун моторного човна, ПСН, модуль №1 розукомплектовано, ЗІП до бойових модулів, магнітний та гірокомпаси, акумуляторні батареї, вентиляційна витяжка, фекальна система, проточний нагрівач тощо.

«Яни Капу» – побито усі прилади ходової рубки, частково розібрана система УСВЗ, відсутній кабель берегового живлення, відсутні інші кабелі, частково відсутня паливна арматура ГД№1, відсутні розетки та плафони, відсутня частина щогли тощо.

«Нікополь» – відсутня вся документація, уся зброя, станція космічного зв’язку IRIDIUM, РЛС ФУРУНО, відсутні вогнегасники, ліхтарі, унітаз, камбузна плита тощо.

Корабель «Нікополь» заходить у порт Очакова

За матеріалами Уніану: тут і тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

азов росія агресія

Знак гривні
Знак гривні