Росія нарешті повернула захоплені в Керченській протоці кораблі. Стало відомо, що вкрали з них росіяни (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні впродовж дня до бази Військово-Морських Сил ЗС України в Очакові прибули звільнені напередодні, а раніше захоплені Росією (25 листопада 2018 року) в Керченській протоці кораблі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Першим сюди дістався малий броньований артилерійський катер «Нікополь», якого до акваторії буксирував малий розвідувальний корабель «Переяслав».

Корабель «Нікополь» заходить у порт Очакова

Потім його за допомогою двох швидкісних катерів типу Willard доставили до причалу бази ВМС ЗС України.

Другим до Очакова було доставлено рейдовий буксир «Яни Капу», відомий по тарану російськими ПСКР «Дон» та «Изумруд».

З доповіді матроса стало відомо, що під за час стоянки після захоплення на катері “Нікополь” було знято плафони, ліхтарі, а також різноманітне приладдя з камбузу, зокрема мікрохвильова піч. Також зламано камбузну плиту.

Остаточно про завдані збитки стане відомо після завершення всіх слідчих дій на звільнених катерах та буксирі.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018-го року в наслідок російської агресії у нейтральних водах Чорного моря Росія захопила 24 людей з екіпажів корабельно-катерного угрупування, які рухались з порту Одеса до порту Маріуполь на Азовському морі. Окрім військовослужбовців, було захоплено два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” (P175) та “Нікополь” (P176), а також рейдовий буксир “Яни Капу” (A947).

7 вересня за результатами обміну до України було повернуто всіх військовополонених моряків. За рішенням Міжнародного трибуналу з морського права, повернення українських кораблів мало відбутися разом з моряками й одразу.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

азов росія агресія

Знак гривні
Знак гривні