Затриманого в Польщі ветерана Мазура звільнено на поруки українського консула

Ветерана АТО Ігоря Мазура звільнено на поруки генерального консула України в Любліні.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова у Facebook, - передає Український мілітарний портал.

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Мазур проживатиме в генеральному консульстві України.

“Усі, хто займається питаннями звільнення та повернення додому нашого громадянина, докладають максимум зусиль, аби він не став заручником політичної помсти РФ. Боротьба за долю нашого співвітчизника триває”, – написала Денісова.

Після взяття на поруки Ігор “Тополя” Мазур подякував українській владі та опозиції за те, що вони спільно діяли заради його звільнення.

“Над цим працювала і українська влада, і опозиція. Не проросійська опозиція, зрозуміло, а та, яка “Рух опору капітуляції”, хлопці з того напрямку. Так само я вдячний уповноваженому ВР з прав людини Людмилі Денісовій”, – сказав Мазур.

Нагадаємо, що 9 листопада на прикордонному пункті Дорогуск у Польщі за запитом Росії затримали ветерана російсько-української війни Ігоря Мазура , позивний «Тополя».

Звільнений на поруки консула Ігор Мазур був керівником “Правого сектора” Київщини і начальником штабу 24-ї сотні Самооборони Майдану під час Революції гідності.

З травня 2014 перебував у зоні АТО. У квітні 2015-го він став офіцером Збройних сил України – командиром роти, заступником начальника штабу розвідувального батальйону в Секторі “М”. У листопаді 2016 року, після демобілізації, Мазура призначили заступником голови партії УНА-УНСО і заступником головного командира Української націоналістичної самооборони.

46-річний ветеран Ігор Мазур у минулому – один із лідерів УНА-УНСО.

«Тополя» є співробітником Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Ігор Мазур був затриманий за запитом Росії через Інтерпол.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

польща репресії росія

Знак гривні
Знак гривні