Міжнародні організації вилучили російські карти на територіальні води України

Міжнародні гідрографічні організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучили російські навігаційні мапи на води України зі своїх каталогів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Владислава Криклія, - передає mil.in.ua

Це стало першим етапом реалізації ініціативи Державної установи “Держгідрографія” по створенню морського режимного району навколо окупованого Криму, що забороняє захід суден в усі порти півострова.

Керівник Гідрографічної служби Сполученого Королівства Великобританії Тім Лоув у своєму листі зазначив, що Сполучене Королівство і наші партнери з Європейського Союзу не визнають незаконної анексії Криму Росією:

«Гідрографічна служба Сполученого Королівства (UKHO) є агенцією, що підпорядковується урядові Сполученого Королівства та дотримується політичного курсу, який ґрунтується на курсі ЄС щодо невизнання контролю Росії над Кримом. Курс ЄС передбачає, що держави-члени, міжнародні організації та спеціалізовані агенції не визнають жодної зміни статусу Криму або чорноморського портового міста Севастополь та утримуються від дій або відносин, які можуть тлумачитись як визнання (відповідно до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» (А/Res/68/262)). Політика уряду Сполученого Королівства залишиться незмінною після виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу».

Морський режимний район навколо окупованого Криму Мапа: Держгідрографія

Нагадаємо, що Російська Федерація незаконно реалізовувала морські електронні навігаційні карти (ЕНК) на територію України, чим створювала загрозу мореплавству в Чорному та Азовському морях.

Російські карти на територію України розпочали виробляти та реалізовувати на міжнародному ринку ще в 2008 – 2012 роках. Ситуація загострилась після анексії Криму.

«Регіональні центри електронних карт Міжнародної гідрографічної організації PRIMAR (Норвегія) та IC-ENC (Велика Британія) вилучають російські мапи зі своїх каталогів задля забезпечення безпеки судноплавства в Азовському і Чорному морях та дотримання і виконання резолюції Генасамблеї ООН А/Res/68/262», – заявив Владислав Криклій

Також український міністр подякував міжнародному співтовариству за підтримку нашої держави в протистоянні гібридній російській агресії.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

крим анексія окупація

Знак гривні
Знак гривні