Бандитський Вінні-Пух. В центрі української столиці відбувається відвертий гоп-стоп

В центрі української столиці – на Майдані Незалежності – відбувається відвертий гоп-стоп. Його учасниками виступають переодягнуті в мультяшні персонажі чоловіки міцної статури. Вінні-Пух, Тигра, Панда – тут не веселі герої мультиків, а суворі, мотивовані чоловіки, які діють за всіма правилами гоп-стопу 90-х.

Спочатку обирається жертва. Це переважно приїжджі або іноземці, люди, які не мають змоги покликати друзів чи поліцію на допомогу. З майбутньою жертвою фотографуються «веселі» персонажі з мультиків, а також «голубівники» – утримувачі голубів.

Одразу після фотосесії настає момент розрахунків, і тут добрі мультяшні персонажі перетворюються у жорстких вимагачів грошей. Жертву синхронно беруть у «коробочку» – двоє по боках, хтось позаду і, звичайно, основний комунікатор, який ламаною англійською пояснює, що необхідно заплатити гроші за знімки. Вирватися з таких лещат людині, особливо іноземцю, дуже важко.

Подібні заробітки були завжди, але те, що доводиться бачити в останні дні на Майдані – це координація всіх залучених у цей бізнес осіб, які спільно пресингують жертву. Буквально за десять хвилин спостережень за їхніми діями жертвами стали декілька іноземців. Деякі з яких були змушені, в буквальному сенсі, рятуватися втечею.

Жодного поліцейського за весь час спостережень помічено не було. Та й судячи з поведінки «перонажів мультиків», вочевидь, вони їх не дуже й боялися.

Про який інвестиційний імідж чи взагалі імідж країни можна говорити в цій ситуації – питання риторичне.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

поліція туризм кримінал

Знак гривні
Знак гривні