Більшість українців хоче, щоб Донбас після деокупації відбудовувала Росія

Нагадаємо, Зеленський пропонував частину державних субвенцій виділяти на відбудову Донбасу.

Більшість українців вважає, що оплачувати відновлення окупованих територій після деокупації має Росія як країна-агресор.

Про це свідчать результати соціологічного опитування про ситуацію на Донбасі, яке провів Київський міжнародний інститут соціології з 27 серпня до 23 вересня, передає "Інтерфакс-Україна". Опитування проведено на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА.

Такої думки дотримуються 59,3% опитаних українців, 32,9% гадають, що це справа України, а 25,5% покладають цей обов'язок на олігархів.

Ще 16,9% респондентів вважають, що відновлення цих територій має відбуватися за рахунок коштів, експропрійованих у бойовиків, 14,5% - за рахунок міжнародних організацій, 10,8% - за власні кошти окупованих територій, 5,7% - за кошти США, 4,6% - за кошти ЄС, 1,7% - інше, а 8,7% не змогли відповісти.

На запитання респондентів, як вони розцінюють "ДНР" і "ЛНР", 20,8% відповіли, що як терористичні організації, 16,5% - як російську окупацію української території, 15% - псевдодержавними утвореннями, 14,6% - маріонетками Кремля, 13,5% - реакцією народу на те, що відбувалося на Євромайдані, 3,8% - як незалежні держави, 0,3% - інше, а 15,6% не змогли відповісти.

Інша ідея Зеленського

Президент України Володимир Зеленський заявив про старт роботи Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та реінтеграції постраждалих від війни на Донбасі. Про це він заявив під час молодіжного форуму "Кожне завтра починається вже сьогодні" в Маріуполі.

"Разом зі Світовим банком ми запускаємо роботу Фонду міжнародної партнерської підтримки для відновлення та реінтеграції Донбасу. Закликаємо всіх ставати інвесторами цього фонду", - сказав президент.

В Офісі президента оцінили витрати на відновлення територій Донбасу у 372 млн євро.

За матеріалами УП та Дзеркала тижня

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

краса Португалія космос

Знак гривні
Знак гривні