Розведення в Золотому-4: перемістився 21 боєць. Залишили, ймовірно, один окоп

У штабі ОСС вчора, 31 жовтня, повідомили, що в рамках дзеркального розведення сил і засобів з обох сторін у Золотому-4 21 український військовий перемістився на нові позиції.

Ми порівняли схему розведення і розміщення українських позицій, які видно на нещодано оновлених супутникових знімках Google Maps.

Нижче - схема розведення

Клікність для збільшення

Ось українські позиції в Золотому-4

Загальна мапа. На всіх картинках клікайте, щоб побачити більший масштаб.

Якщо співставити ці дві карти, то видно, що наші бійці залишили один окоп, він позначений номером 9. Супутникові знімки річної давності, тому, можливо, наші залишили і ще якесь новіше укріплення, якого немає на фото.

Ось що говорять місцеві: «Щодо розведення – то ніби ж уже сказали, що в Золотому-4 лишається українська армія. А відводять ЗСУ лише в Катеринівці. Хоча відведення дуже дивне якесь. Ми ж бачили, як військові заходять на ротації. Це купа людей, вантажівки, техніка різна. А тут тиша. Якщо чесно, ми не зовсім розуміємо, що відбувається», – цитує місцевого жителя репортер Українського Тижня у сьогоднішньому репортажі (1 листопада) із Золотого-4.

Що ж відбувається? Попри яскраві шоу й гучні заяви зі сторони України, Росії й ОБСЄ, на цей момент лінія фронту залишається практично без змін. Складається враження, що всі актори грають спектакль, який не має нічого спільного з реальним станом речей. Мета його невідома. Можливо, таким чином готують громадську думку в Україні й у світі до заморожування конфлікту - коли все зберігається, як зараз, лише припиняються обстріли, а з Росії знімають санкції.

Про такий сценарій ми писали у нашому матеріалі Формула Штайнмаєра: українські олігархи штовхають країну до поразки. Чи вдасться уникнути повної капітуляції, та які інтереси в Росії, ЄС, США

Проте, чи це дійсно так, і як розвиватиметься ситуація далі, точно сказати важко. Ризик того, що Росія нав'яже Україні свої умови, залишається високим.

Нагадаємо, що найгірший варіант для нашої країни і мета Росії - включення «автономного Донбасу» до складу України. Такий розвиток подій призведе до краху державності. Заморожений конфлікт, у порівнянні з цим - не так уже й погано.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

відведення золоте-4 мир

Знак гривні
Знак гривні