Створено електромобіль, якому потрібно не більше енергії, ніж електрочайнику. Він може проїхати вже 900 км на одному заряді (ФОТО)

В університеті Кембриджа створили ультраефективний електромобіль Helia, який їздить, використовуючи приблизно стільки ж енергії, як електрочайник:

Машина проїжджає 80 кілометрів за годину, використавши лише 2.5 кВт*год - це десь як скип'ятити один великий електрочайник. Також це увосьмеро менше, ніж споживає нинішня Тесла третьої моделі, та вдев'ятеро менше, ніж нинішній Volkswagen e-Golf.

Завдяки цьому атомобіль Helia може на одному заряді акумулятора проїхати 900 кілометрів - скажімо, цього вже цілком достатньо для поїздок по всій Україні. Правда, не по українських дорогах. Адже така велика відстань пояснюється легким шасі та корпусом, а це потребує рівного покриття доріг.

Кембридж Кембриджем, а керівника проєкту звуть Xiaofan Zhang, і він заявляє, що технології електромобілів швидко просуваються вперед. Завдяки цьому з'явилася можливість створити повноцінне чотиримісне авто для повноцінних поїздок по (рівних) дорогах загального призначення на повноцінні відстані:

Мало того, в сонячних країнах на кшталт Австралії заряд використовується ще довше, адже машина частково поповнює його за допомогою сонячних батарей:

Трохи більше англійською - на DeZeen.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

екологія майбутнє технології автомобілі

Знак гривні
Знак гривні