Рада посилила контроль за виплатою субсидій і соціальної допомоги

Парламент ухвалив у другому читанні та в цілому Закон про моніторинг державних виплат. Він мав би виявляти махінації при нарахуванні субсидій та соціальної допомоги. Бо часто їх отримують і ті, хто не має права:

Мені тільки спитати про субсидію на комуналку: не вистачає на життя

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон №1231 про верифікації та моніторинг державних виплат. "За" проголосувало 249 депутатів, - пише Цензор.

Проєкт авторства глави фінансового комітету парламенту Данила Гетманцева покликаний підвищити адресність і ефективність держвиплат, сприяти розвитку "справедливої ​​системи соціального забезпечення", а також забезпечити ефективне використання бюджетних коштів.

Верифікація державних виплат - це комплекс заходів зі збору та перевірки достовірності інформації, поданої для призначення, нарахування та здійснення державних виплат (соцдопомоги, субсидій, дотацій тощо.).

Документ визначить основні етапи верифікації та моніторингу виплат, а також перелік інформації, яка подається для верифікації.

Очікується, що закон сприятиме підвищенню адресності держвиплат, раціонального використання бюджетних коштів, мінімізує втрати бюджету від шахрайства в соціальній сфері та автоматизує перевірку держвиплат.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

закон жкг субсидії

Знак гривні
Знак гривні