На озброєння надходять Нептуни, здатні непоправно уразити практично будь-який корабель російського чорноморського флоту

У 2020 році до складу ЗСУ надійдуть перші ПКР "Нептун", випробування яких здійснюють на полігоні в Одеській області.

У державному замовленні на 2020 рік передбачена поставка першої партії берегових ракетних комплексів "Нептун" в кількості 6 одиниць. Поставки почнуться відразу по завершенню випробувань комплексу, наміченого на I-й квартал 2020 року. Самі випробування, нагадаємо, проходять на полігоні в Татарбунарському районі, що на півдні Одеської області, ще з квітня 2018 року.

Ракета Р-360, якою стріляє "Нептун", за своїми характеристиками застосовується з гарантованим вражаючим ефектом по кораблях водотоннажністю до 5 000 тонн. Нагадаємо, що на сьогоднішній день в складі Чорноморського флоту ВМФ РФ всього один корабель не відповідає даному параметру - ракетний крейсер проекту 1164 "Москва", що знаходиться в стані нескінченного ремонту.

В іншому ж, практично вся бойова складова ЧФ ВМФ, що представляє ту чи іншу загрозу, від корветів і до розвідувальних кораблів, загальною чисельністю знаходяться в строю на даний момент - 54 одиниці, потрапляє під граничні можливості з нанесення непоправної шкоди даного ПКР.

А тому з наступного року російським кораблям в Чорному морі буде вже не так спокійно і вільно. Але, що важливо, з кожним роком, у міру надходження нових дивізіонів, цього комфорту і вседозволеності буде ставати все менше і менше.

Детальніше на Одеському кур'єрі (російською)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія зброя одещина

Знак гривні
Знак гривні