Азірівщина на марші: ФОПам хочуть заборонити надавати послуги

Воно й не дивно: нинішній головний податковий законодавець кар'єру з регіоналами робив - він колишній помічник народного депутата від Партії регіонів Володимира Сівковича. Про це писали ще до виборів, але громадськіст не звертала увагу, думали, що це не має значення. Виявилося має:

Голова податкового комітету Ради пропонує заборонити ФОПам надавати послуги. ФОПам можуть дозволити лише торгувати та займатися виробництвом.

Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради, депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев в інтерв’ю «РБК-Україна», - передає Громадське.

«Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування — ред.), щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому», — заявив Гетманцев.

Він зазначив, що мета законів його комітету, зокрема закону про обов’язкові касові апарати для торговців, полягає у тому, аби змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

Нагадаємо, що на початку вересня в уряді запропонували ФОПам, які працюють і ІТ, добровільно сплачувати додаткові податки до Фонду розвитку людського капіталу.

Раніше прем’єр-міністр Гончарук заявляв, що урядові рішення щодо податкової реформи планують ухвалити весною 2020 року, а запровадити нову податкову систему планують з 1 січня 2021 року. Він також заявляв, що нібито у ході податкової реформи «спрощенцями має стати вся країна».

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

азарівщина податки реванш

Знак гривні
Знак гривні