Що саме Кучма підписав про формулу Штайнмаєра від імені України (ДОКУМЕНТ)

Речниця Леоніда Кучми Дарка Оліфер, уже після публікації підписів у росЗМІ, опублікувала у Facebook відповідний лист представника України до предсавника ОБСЄ Мартіна Сайдіка.

Той самий лист, за даними росЗМІ, підписали представники ОРДЛО й Росії:

У листі зазначено, що українська сторона згодна з текстом цієї формули.

Цей закон набирає чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької та Луганської областей, які призначені й проведені відповідно до Конституції України і спеціальним законом України, що регулює позачергові місцеві вибори у вищезазначених районах. Він діятиме на тимчасовій основі до дня публікації підсумкової доповіді місією БДІПЛ ОБСЄ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини - ред.) зі спостереження за виборами, відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому позачергових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам для демократичних виборів, а також українському законодавству, в якому дається відповідь на запитання, узгоджене у "нормандському форматі", затверджене Тристоронньою контактною групою й направлене Україною в її листі-запрошенні й Головуванням ОБСЄ директору БДІПЛ.

Цей закон продовжує діяти на постійній основі, в разі, якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде зроблено висновок відповідно до встановленої практики БДІПЛ ОБСЄ, що позачергові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, при відповіді на запитання, узгоджене у "нормандському форматі", затверджене Тристоронньою контактною групою й направлене Україною в її листі-запрошенні й Головуванням ОБСЄ директору БДІПЛ".

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі, але запевнив, що це не "капітуляція", бо вибори відбудуться лише після виведення військових і за українським законодавством.

Незгодні з таким кроком українці того ж вечора зібралися на мітинг на Майдані Незалежності у Києві, а від 2 жовтня готові, як заявили, протестувати проти імплементації "формули Штайнмаєра" під стінами Верховної Ради.

Використано матеріали Української правди та Укрінформу

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина скандал назад зеленський капітуляція луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні