ДБР відкрило справу проти Парубія щодо подій 2 травня в Одесі: ...вчинення масових заворушень. ДОКУМЕНТ

Коментар редакції: схоже, що із Зеленським Україна втрачає цілісність органів влади - справи у найвищому слідчому органі фактично відкриваються за наказом країни, з якою ми воюємо. Бо тема "одеської трагедії" одна з основних у російському пропагандистському міфі щодо війни в Україні і ця тема мусолиться постійно.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти колишнього спікера Верховної Ради Андрія Парубія. Справу відкрито щодо подій 2 травня в Одесі: "створення та координування громадських озброєних угруповань із метою вчинення масових заворушень", - передає Цензор:

"ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси навесні 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає "масовими заворушеннями", - написав сам Парубій.

От такий документ. Але, насправді, не здивував. От що здивувало, так те, що у тексті не було (поки що) формулювань про "організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами "Майдан", "Революція Гідності"", про "незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича", про "захоплення влади організованою злочинною групою", про "злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією" і т.д. Хоча, це вже досить виразно прочитується між рядками. Але відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу - восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами в обласних центрах, зокрема, і в Одесі - тут вже класифікується однозначно - як "факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси." У документі ДБР це вже стверджується як ФАКТ. Дійсно - нова, химерна епоха... ", - написав він.

Парубій наголосив, що все, що він робив і робитиме надалі, було і буде для захисту України.

"Але щодо всього цього задзеркального абсурду маю сказати наступне: як і на Майдані, як і в АТО, як і під час захисту наших південних областей, зупиняючи "русскую весну", я робив все можливе для захисту України. Так як і все своє життя, як і всі ці роки війни. І так буду робити й надалі. Це знають мої друзі і соратники. І хай це завжди пам‘ятають вороги України", - резюмував нардеп.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

антимайдан майдан одеса парубій

Знак гривні
Знак гривні