У Києві встановили мініпам'ятник царю-балкону (ФОТО)

На вулиці Шота Руставелі, 44 встановили мініскульптуру, яка зображає київський «цар-балкон», повідомляє засновниця проєкту «Шукай!» Юлія Бевзенко.

На заскленому балконі, виконаному з бронзи, зберігається холодильник, мішок з картоплею, лижі, горщик із квіткою, драбина, мотузка з білизною, лоток для яєць. З вікна визирає курець, а на даху кіт полює на пташку.

«Ми присвячуємо скульптурку всім людям, які зберігають на (балконі) все, що може колись знадобитися», – пише Бевзенко, яку цитує Хмарочос.

Проєкт «Шукай» розповідає історію Києва у мініскульптурах. Скульптури встановлюють за кошти партнерів, які погоджуються взяти участь у проєкті. Саме вони погоджують місце розміщення об’єкту, який може підвищити відвідуваність локації.

Балкон – це двадцять перша фігурка. Раніше було встановлено фігурки грамофона, каштана, трамвая, сухого варення, київського торта, котлети по-київськи тощо.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

місто київ гумор архітектура

Знак гривні
Знак гривні