Чому важливе визнання новою Радою нелегітимності окупаційних псевдовиборів у Криму

Чому визнання Радою нелегітимності будь-якої показухи окупантів важливе, пояснив Голова комітету ВР з питань зовнішньої політики Богдан Яременко: "Наша заява стане чітким доказом того, що незалежно від того, яка Верховна Рада, в якому скликанні, в складі яких фракцій, - національною ідеєю України є повернення наших окупованих територій...".

Його цитує Тарас Шамайда, а також УП:

"Ці дії (так звані "вибори" в Криму – ред.) вже були визнані незаконними низкою держав… Наша заява не поверне Крим, але вона стане чітким доказом того, що незалежно від того, яка Верховна Рада, в якому скликанні, в складі яких фракцій, національною ідеєю України є повернення наших окупованих територій, є повернення наших громадян у склад української сім’ї".

"Це буде чіткий сигнал і нашим військово-політичним суперникам, і нашим друзям, і нашим громадянам на тимчасово-окупованих територіях, що Україна не змінить свою політику. І це є національною ідеєю нашої держави".

Нагадаємо, 322 голосами нардепи підтримали постанову про заяву Верховної Ради України про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованій території України - Автономна Республіка Крим та місто Севастополь.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

крим Рада окупація анексія

Знак гривні
Знак гривні