Українські антидронний комплекс «Буковель-АД» вийшов на ринок Марокко (+ФОТО)

Збройні Сили Марокко отримали комплекс радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами «Буковель-АД». «Буковель-АД», що розроблений та виробляється українською компанією «Proximus», призначений для унеможливлення використання ворожих безпілотних літальних апаратів у зоні роботи комплексу.

«Буковель-АД» призначений для виявлення БПЛА противника та блокування сигналів передачі даних, управління, навігації за допомогою систем позиціювання GPS/ГЛОНАСС в радіусі до 15 км, - передає Український мілітарний портал.

Головним елементом комплексу є наземна станція, яка складається з декількох модулів:

виявлення
управління
генерації сигналів перешкод

Сама станція може бути змонтована на різноманітних шасі (автомобілі чи то спеціальна військова техніка), а також у варіанті на тринозі.

Окрім експорту, комплекси «Буковель-АD» постачаються на озброєння до Збройних Сил України, поставки куди розпочалися ще в 2016 році.

Станом на сьогодні вона використовується як у районі проведення операції Об’єднаних сил, так і для прикриття важливих об’єктів у тилу, як от військові арсенали та склади Міністерства оборони України.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зброя армія технології україна африка

Знак гривні
Знак гривні