Легендарний розвідник. Що відомо про Колодяжного, ціною життя якого затримали нині випущеного Цемаха

Під час спецоперації з "викрадення" терориста Володимира Цемаха на окупованій території Донбасу був важко поранений, а потім помер легендарний військовий розвідник.

Нагадаємо: Недавно випущеного Цемаха затримали ціною життя українського розвідника

Олександр Колодяжний

Під час спецоперації загинув легендарний військовий розвідник Олександр Колодяжний (позивний "Кол"). Це було його четверте поранення з початку війни, - пише Оглядач.

Олександр Леонідович Колодяжний народився 1 січня 1974 року в Дніпрі. Строкову службу проходив у десантних військах. До 2014 року займався абсолютно мирною справою: був торговим представником.

Все змінилося в липні 2014-го. Олександр добровольцем прийшов у військкомат. І свідомо вибрав не рембат у тилу, а службу в 74-му окремому розвідувальному батальйоні.

З цим підрозділом він пройшов всі гарячі точки війни на Донбасі — Мар'їнку, Красногорівку, Широкине, Піски, дві ротації в ДАП, Авдіївку... Зі своїм розвідбатом "Кол" залишався до кінця.

6 вересня вдень в СБУ спростувала інформацію ЗМІ про загибель свого співробітника. Під час спецоперації загинув саме військовий розвідник.

Суд відпустив Цемаха 5 вересня. РосЗМІ заявили, що Володимир Цемах, колишній "начальник ППО" терористів, нібито включений у список на обмін між РФ і Україною.

Володимир Цемах - Київський апелляційний суд, 5 вересня

Колишнього командира підрозділу протиповітряної оборони терористів у Сніжному "викрали" з "ДНР" 27 червня.

Доставлений у Київ, Цемах був заарештований за рішенням суду.

Водночас підконтрольні терористам інформаційні ресурси повідомляли, що українські спецназівці затримали Цемаха в окупованому Сніжному, нібито оглушили його і вивезли з ОРДЛО під виглядом паралізованого пенсіонера.

Зазначається, що Цемах як ексначальник ППО бойовиків може бути важливим свідком у справі про катастрофу літака Malaysia Airlines рейсу МН17, збитого зенітно-ракетним комплексом "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області.

донеччина цемах mh17 тероризм

Знак гривні
Знак гривні