Приміщення Кінопанорами здають через OLX - під кінотеатр, нічний клуб або ресторан (ФОТО)

На сайті оголошень OLX з’явилася пропозиція оренди приміщень кінотеатру «Кінопанорама» на вулиці Шота Руставелі, 19, який припинив роботу в жовтні 2018 року. Оголошення розмістила агенція з комерційної нерухомості KyivHills. (Оновлено: після скандалу його наразі знято).

Фото з оголошення KyivHills

У колишній «Кінопанорамі» пропонують облаштувати кінотеатр, ресторан або нічний клуб, – передає
Хмарочос

В оголошенні зазначено, що приміщення не є пам’яткою архітектури, проте представник агенції нерухомості в розмові з «Хмарочосом» повідомив, що пам’яткою архітектури є фасад, тому орендарям його змінювати не дозволяється.

В оренду здають три рівні приміщення загальною площею 1700 квадратних метрів, які можна поділити між різними орендарями. Наразі в будівлі вже функціонують ресторан і кафе. Приміщення «Кінопанорами» здають на термін від трьох років.

У 2008 році Київрада прийняла рішення про приватизацію «Кінопанорами». Її придбала компанія Istil Group бізнесмена Мохаммада Захура.

Раніше було розроблено проєкт будівництва багатоповерхового готелю на місці кінотеатру. Та в одному з інтерв’ю після закриття «Кінопанорами» Захур повідомляв, що наразі цей проєкт не розглядається, оскільки готель не буде прибутковим. Поки долю будівлі не вирішено.

Єврейська громада Києва вимагала повернути будівлю як колишню синагогу. Купецьку синагогу було збудовано за сприяння мецената Лева Бродського у 1898-1899 роках і закрито в 1933-му. Під час перетворення синагоги на кінотеатр будівлю було значно розширено прибудовами і повністю змінено фасад. Молитовну залу переобладнали у панорамну кінозалу.

Нещодавно Довженко-Центр забрав собі літеру «К», яка прикрашала фасад кінотеатру «Кінопанорама», для архіву музею кіно.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

маразм кіно київ будівництво абзац

Знак гривні
Знак гривні