Медведчук на пару з Тимошенко хочуть скасувати реформу охорони здоров'я, - Супрун

Представники партії регіоналів “Опозиційна платформа — За життя” (ОПЗЖ) та “Батьківщина” намагаються нанести непоправну шкоду життям мільйонів українців. Для цього у Верховній Раді України вони зареєстрували відповідні законопроекти.

Про це пише Уляна Супрун.

Перший законопроект “Про визнання таким, що втратив чинність, Закону “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування” номер 1114 від 29.08.2019 року. Серед його авторів — Королевська, Шуфрич та Рабінович.

Закон, який хочуть скасувати, є ключовим у трансформації системи охорони здоров‘я: http://bit.ly/30Yf2KB. Саме з його прийняття розпочалося системне впровадження змін у медицині. Його скасування означатиме скасування змін для 28 мільйонів українців, які підписали декларації, для десятків тисяч лікарів і медсестер, які почали працювати в нових умовах з гідною оплатою праці, знищення незалежної Національної служби здоров’я України.

Для агентів Кремля і регіоналів головною ціллю є підрив національної безпеки та збереження можливості вручну контролювати потоки коштів платників податків. Тому будувати в Україні ефективну модель на зразок британської не можна в жодному разі.

Другий законопроект “Про фінансове забезпечення охорони здоров‘я та загальнообов‘язкове медичне страхування в Україні” номер 1178 від 29.08.2019. Серед авторів — Юлія Тимошенко та Валерій Дубіль (який давно і серйозно користується послугами радників Богатирьової).

Закон пропонує впровадження обов‘язкового медичного страхування. Ми неодноразово пояснювали, що обіцянки “страхової медицини” — це популізм, спроба створити ілюзію турботи про здоров‘я українців та зберегти контроль над коштами платників податків. Більше про те, “страхова медицина” — це політична гомеопатія, тут: http://bit.ly/2m0pjqB, http://bit.ly/2XAebxq

Дивним чином ідеї українських борців за “страхову медицину” збігаються саме з російською моделлю. Моделлю, де немає ринку, вибору та конкуренції, тому й немає якості послуг. Змінивши систему фінансування охорони здоров‘я на “страхову“, Росія лишила “совок” там, де пацієнт отримує послуги: http://bit.ly/2Lc6ig2. Таку систему хочуть розвинути і в Україні.

Спроби створити прозору систему з однаковими правилами і чіткими гарантіями для всіх учасників зустрічають потужний опір. Вони будуть діяти оперативно та рішуче.

Те, що називають “вікном можливостей” щодо законодавчих ініціатив у парламенті 9-го скликання, може дуже легко перетворитись у “вікно можливостей для покидьків”.

Депутати, які підтримають ці законопроекти, фактично підпишуть угоду про знищення чітких та прозорих гарантій у системі охорони здоров‘я, а отже, свідомо нанесуть шкоду здоров’ю українців.

У політичного керівництва держави і представників монобільшості має вистачити розуму цього не допустити. Адже добре відомо, що законопроекти ОПЗЖ і Батьківщини не варті навіть паперу, на якому вони написані.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

медведчук законопроект тимошенко медицина

Знак гривні
Знак гривні