Зеленський уже порушує Конституцію: ветує закони після відведеного терміну

Зеленський повернув Раді закон про підтримку "Пласту", переданий йому ще 19 червня - тобто, президент витратив на його повернення значно більше часу, ніж через п'ятнадцять днів, відведених Конституцією:

Стаття 94 Конституції України: "Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його, або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

У разі, якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений."

30 травня Верховна Рада 8 скликання ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України", – нагадує УП.

19 червня тодішній голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав його й передав на підпис новому президенту Володимиру Зеленському.

3 липня спікер Парубій нагадував, що термін для підписання закону про "Пласт" спливе 4 липня.

Закон про кастрацію, який, на думку редакції, треба було ветувати – ветований теж у неконституційний термін.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

конституція закон зеленський назад

Знак гривні
Знак гривні