Зеленський ветував закон про кастрацію, який критикувала Супрун

Зеленський ветував закон про примусову кастрацію педофілів. Раніше його з медичної точки зору критикувала колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун:


Антигуманний закон про хімічну кастрацію не запобігає насильству й не рятує політичні рейтинги, - Супрун

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон №6449 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості".

Відповідні дані вказано в картці закону на сайті парламенту, повідомляє Цензор.

Зазначається, що сьогодні, 4 вересня, закон було повернуто із пропозиціями президента.

"Готується до розгляду з вето президента", - йдеться в графі про стан проходження розгляду закону.

11 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього і особи, яка не досягла статевої зрілості" (№6449).

Законом передбачається посилення відповідальності за зґвалтування та розбещення неповнолітніх. Так, до КК вводиться нова стаття 59-1 "Примусова хімічна кастрація". Згідно з цією статтею, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає в примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність.

Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, які вчинили злочини віком до 18 років і до осіб віком понад 65 років.

19 липня тодішній голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав цей закон, і він був направлений на підпис президенту.

ОНОВЛЕНО: За Конституцією (ст.94), право вето насправді минуло 4 серпня - через 15 днів після 19 липня.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

закон кримінал медицина

Знак гривні
Знак гривні