Болтон попереджує про можливу недобросовісніть китайських інвесторів, які купують Мотор Січ

Радник президента США Джон Болтон після зустрічі з керівництвом України заявив, що застеріг Київ від шкідливої економічної співпраці з Китаєм, яка може призвести до крадіжки військових технологій.

Радник президента США напряму відмовився говорити про "Мотор Січ" на прес-конференції, але натякнув, про що йшлось, - передає ВВС Україна.

"Я не буду торкатись конкретних компаній чи економічних угод, а краще розповім про картину загалом. У нас є розбіжності в торгівлі з Китаєм. Дисбаланс виник з ґрунтовної причини - йдеться про роки й десятиліття інтелектуальних крадіжок і порушення інших прав, зокрема, дискримінацію американських інвесторів", - почав свою відповідь пан Болтон на питання BBC News Україна щодо ситуацією з компанією "Мотор Січ".

Він продовжив, що США непокоїть політика і шкідлива дипломатія створення заборгованостей в інших країнах, коли укладається нібито вигідна угода з третіми державами щодо певних підприємств. Але потім ті, що погоджуються, опиняються з боргами.

"Нас непокоїть отримання Китаєм військових технологій. Ми бачимо, до прикладу, що китайські винищувачі п'ятого покоління дуже схожі на американські літаки F-35. Це тому, що це і є винищувачі F-35. Вони їх просто вкрали", - відверто заявив Болтон.

Китай сша запоріжжя

Знак гривні
Знак гривні