Секретар РНБО назвав Медведчука загрозою національній безпеці

Секретар Ради національної безпеки України Олександр Данилюк назвав обрання в Раду проросійського лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" і кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука загрозою національній безпеці країни.

Про це Данилюк повідомив в інтерв'ю ВВС Україна, яке цитує видання ЛБ.

"Зрозуміло, що Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію, і так, він матиме можливість використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти. Чи є це загрозою? Так, це загроза. Але врешті-решт він обраний депутатом, Україна - демократична держава, тому треба вміти працювати і з такими викликами в парламенті. І не тільки в парламенті", - зазначив Данилюк.

Крім того, секретар РНБО заявив, що не знає ні про які плани Медведчука щодо врегулювання миру на Донбасі і в нього є "певні побоювання, що цей план - не в інтересах України".

Нагадаємо, партія Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" посіла друге місце на виборах до Верховної Ради. За список ОПЗЖ проголосували 1,9 млн осіб.

У середині липня Офіс президента вже застерігав міжнародних партнерів від можливого некоректного розуміння зовнішньої політики України через дії голови партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука у Верховній Раді дев'ятого скликання.

медведчук кремль безпека

Знак гривні
Знак гривні