Прокуратура готує угоду з одним з фігурантів справи про вбивство Гандзюк

Обвинувальний акт щодо фігуранта справи про вбивство Катерини Гандзюк, помічника нардепа від БПП Миколи Паламарчука, раніше судимого Ігоря Павловського на прізвисько “Собака”, без відома потерпілої сторони передано з Херсонського міського суду в Приморський суд Одеси.

Про це повідомив у “Фейсбуці” батько Катерини, Віктор Гандзюк, - передає Новинарня.

“Сьогодні подав до Херсонського міського суду заяву про дотримання моїх прав як потерпілого у справі Павловського… В Херсонському суді дізнався, що справу передали в Приморський суд міста Одеси, за клопотанням Верховного Суду”, – написав Гандзюк у понеділок, 5 серпня.

“Обвинувальний акт з угодою направляють в Приморський суд м. Одеси. Верховний суд змінив підсудність. В Приморському суді Генпрокуратура спробує затвердити угоду з Павловським, укладену без згоди потерпілих“, – прокоментувала новину адвокат Євгенія Закревська.

“Є інформація, що прокуратура збирається затвердити угоду з Павловським без моєї згоди. І провести суд по ньому тишком-нишком. Мені прокуратура ніякої угоди не показували і взагалі інформація по Павловському для мене і мого адвоката закрита”, – підтверджує Віктор Гандзюк.

Раніше в інтерв’ю “Громадському радіо” Закревська наголосила, що у справі склалася “критична ситуація, тому що прокуратура вирішила не продовжувати слідство далі 3 серпня 2019 року”.

“Я так розумію, вони чекають, що вщухне суспільний резонанс, і це зійде нанівець”, – припустила адвокатка.

“Подальших дій наразі не відбувається. Прокуратура киває на слідство, яке здійснює СБУ, а СБУ киває на прокуратуру, оперативне забезпечення, тобто всі фактично ухиляються від відповідальності. Президент натякає, що прокурор не їхній, ніякої відповідальності вони за це не несуть [що не так, оскільки є цілком лояльні новій владі заступники]”, – підкреслила Закревська.

Як зауважує Віктор Гандзюк, Генеральна прокуратура “завжди відмовчувалася про організатора вбивства Каті Павловського (Собаку) – мовляв, дає покази”.

“Після журналістського розслідування Слідство.Інфо, яке беззаперечно показало роль Собаки в організації вбивства, прокурори сказали: «Врахуємо». Далі виявилось, що Павловський вже не організатор, а так, лише замовчував інформацію про напад, та й дізнався про все після нападу?! Врахували…”

Потім прокурори запевняли, що Павловський дуже хворіє. Саме через нібито хворобу його було звільнено під домашній арешт, з цієї ж причини Павловський не з’являвся в суд для допитів.

Термін запобіжного заходу сплив 26 червня, і Генпрокуратура вирішила його не продовжувати.

Після цього цілком здорового на вигляд Павловського помітили на футбольному матчі в Одесі.

А 30 липня речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що обвинувальний акт щодо Павловського передано до суду. За словами Віктора Гандзюка, рідні вбитої Катерини дізналися про це зі ЗМІ.

херсонщина прокуратура гандзюк кримінал

Знак гривні
Знак гривні