Богдан переніс нову Раду з Дня незалежності на вересень

"До 1 вересня, оскільки я юрист і розумію терміни початку роботи Верховної Ради, напевно, вона не встигне почати роботу", - сказав очільник Офісу президента. Раніше президент Зеленський говорив, що нова Рада символічно проведе перше засідання 24 серпня.


Замість військового параду на День незалежності буде хода. Вгадайте, хто йтиме

Перше засідання Верховної Ради IX скликання відбудеться у вересні.

Такий прогноз на брифінгу у вівторок дав голова Офісу президента Андрій Богдан.

а його словами, це пов'язано з кількістю судових процесів, які не дають Центрвиборчкому встановити остаточні результати виборів.

Заступник голови ЦВК Євген Радченко нещодавно заявив, що комісія зробить усе можливе, щоб підбити підсумки виборів до 5 серпня.

Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки голосування на виборах у Верховну Раду всіх 199 окружних виборчих комісій.

Про це повідомила пресслужба ЦВК у фейсбуці.

"30 липня після перерви в засіданні Комісія продовжила приймати й оголошувати протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування в загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та протоколи ОВК про підсумки голосування в одномандатному окрузі на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що за результатами опрацювання 100% електронних протоколів вибори до Верховної Ради виграла президентська партія "Слуга народу" (43,16%). На другому місці - партія "Опозиційна платформа - За життя" (13,05%), на третьому - ВО "Батьківщина" (8,18%).

Партія експрезидента Петра Порошенка "Європейська Солідарність" набрала 8,10%, партія Святослава Вакарчука "Голос" - 5,82%.

Інші політсили не долають п'ятивідсоткового бар'єра.

Лівий берег

Рада вибори-19 зеленський

Знак гривні
Знак гривні