Князєв: ФСБ могла вбити Шеремета через війну в Грузії

ФСБ займалася в Україні ліквідацією військових, які, можливо, були причетні до російсько-грузинської війни в серпні 2008 року. Цей факт встановлений в ході розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив глава Нацполіції Сергій Князєв, звітуючи перед президентом про хід розслідування загибелі працівника ЗМІ. За словами Князєва, правоохоронці ретельно вивчили публікації Шеремета.

Inforesist, Liga:

«Встановлено, що російські спецслужби на території України проводили спецоперацію зі знищення українських військових, які, на їхню думку, брали участь у російсько-грузинському конфлікті у 2008 році», – сказав Князєв.

В рамках цієї кампанії у вересні 2016 року в Рівному був убитий військовий розвідник Іван Мамчур. Була у диверсантів мета ліквідувати ще низку офіцерів зі списку спецслужби країни-агресора, але цим замахам вдалося запобігти. Змогли українські силовики затримати на україно-російському кордоні ще одного кілера – Олега Смородинова. Він збирався здійснити замовне вбивство.

Князєв нагадав, що у Шеремета є книга “Загиблі мрії”, де він описує події 2008 року в Грузії. Зараз цей текст вивчається силовиками.

«Не секрет, що загиблий дружив з Борисом Нємцовим, розстріляним у Москві в 2015 році», – додав він.

шеремет поліція росія фсб грузія кримінал

Знак гривні
Знак гривні