Зеленський і Вакарчук готові обговорювати коаліцію та створювати уряд разом - про це заявили обоє

Президент Володимир Зеленський готовий обговорювати зі Святославом Вакарчуком формування коаліції "Слуги народу" й "Голосу" у Верховній Раді IX скликання.

Фото: Сергій Мазур

"Наша ініціатива до пана Вакарчука була від самого початку ще моєї, президентської, кампанії. Ми більше не можемо наполягати, у нас трохи більший рейтинг, ніж у "Голосу", але ми запрошуємо до розмови пана Вакарчука", - сказав Зеленський.

При цьому на запитання, чи може Вакарчук стати прем'єр-міністром, Зеленський відповів, що уряд має очолити "гуру економіки", нова, але водночас шановна на Заході особа. З цієї причини, додав Зеленський, Юлія Тимошенко не має шансу стати прем'єром.

Лідер "Голосу" Святослав Вакарчук у своєму штабі заявив, що партія готова брати участь у формуванні коаліції та уряду.

"Ми готові брати на себе відповідальність із найвищих посад - аж до волонтерських... З перших днів, коли будуть зрозумілі результати, ми готові говорити з іншими силами про конфігурацію", - заявив він.

Натепер "говорити про політичні зміни передчасно", додав Вакарчук. "Ми не готові працювати з тими політичними силами, які не будуть готові працювати по-новому", - наголосив він.


Вакарчука, попри попередньо найменшу фракцію, кличуть об'єднуватись усі. Крім, звісно, Медведчука (ЦИТАТИ)

Водночас Вакарчук назвав чотири основні пріоритети партії у Верховній Раді: демонополізація, відсторонення олігархів від впливу на ЗМІ, реформа судової влади і перебудова роботи самої Ради.

Інший лідер партії Ярослав Юрчишин додав, що "Голос" готовий вести перемови про коаліцію не тільки з партією "Слуга народу", а й із "Батьківщиною" та "Європейською солідарністю" у разі, якщо ці сили готові працювати на нових принципах у політиці.

Лівий берег

рада-19 вакарчук уряд зеленський

Знак гривні
Знак гривні