СБУ засекретила справу затриманого ймовірно на окупованій території Цемаха

Служба безпеки України закрила будь яку інформацію щодо кримінального провадження стосовно колишнього командира протиповітряної оборони "ДНР" Володимира Цемаха. Про це сказано у відповіді СБУ на запит агентства "Українські новини".


Як саме українські спецслужби затримали Цемаха на окупованій території та що він знає про збиття MH17 (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Раніше з відкритого доступу в Єдиному реєстрі судових рішень зникло рішення Шевченківського районного суду Києва від 28 червня 2019 року про обрання запобіжного заходу Цемаху.

СБУ у відповіді не запит не повідомила причин таких дій. Також спецслужба відмовилася відповісти на запитання, де саме і коли було затримано Цемаха, чи повідомлено йому про підозру і чи проведено медогляд.

"Викладені обставини розслідують слідчі органи безпеки в кримінальному провадженні. Відповідно до ст. 222 Кримінально-процесуального кодексу України та ст. 387 Кримінального кодексу України, інші дані досудового розслідування на цей момент не підлягають розголошенню", - заявляє СБУ.

Нагадаємо, наприкінці червня Служба безпеки затримала колишнього начальника ППО бригади бойовиків "ДНР" Цемаха. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявляв, що Цемах володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.

Лівий берег

донеччина цемах mh17 тероризм

Знак гривні
Знак гривні