Оточення Медведчука полізло в забудовники Києва (КАРТА)

Оточення Медведчука ввійшло в проект Микитася по забудові 40 гектарів на березі Дніпра на Осокорках.

Помічник народного депутата Тараса Козака, пов'язаного з Віктором Медведчуком, опинився серед керівників ТОВ "Академ-Клуб", яке орендує понад 40 га на території 11-го мікрорайону Позняки-Західні в Києві, - пишуть Наші гроші.

У 2005-2006 роках Київрада передала ТОВ "Академ-Клуб" в оренду на 25 років дві ділянки в колишньому селі Осокорки для комплексної забудови з відселенням жителів на території мікрорайону.

Раніше цю компанію контролював нардеп-забудовник Максим Микитась, але наприкінці 2018 року до лондонської Omnia Trading Ltd, яка була єдиним засновником "Академ-Клубу", приєдналася компанія Lurrow Capital Limited (Гернсі), а в червні 2019 року, вже після президентських виборів, її замінила кіпрська Pilawer Limited. Тепер Omnia і Pilawer володіють по 50% статутного фонду "Академ-клубу".

Тоді ж у керівництві "Академ-Клубу" появився виконавчий директор Ян Марченко, який підписує всі договори компанії разом із керівником Зохрою Нагієвою.

Ян Марченко - помічник нардепа Тараса Козака.

Журналісти з'ясували, що він є керівником ТОВ "Укрсвіс Легал Сервісис" (у стані ліквідації), серед засновників якого - Козак.

Окрім того, в минулому йому належали частки в низці компаній (ТОВ "Тамаваровудекспорт", ТОВ "Галицька аграрна компанія", ТОВ "МБК Агротехніка" і ТОВ "Ландрас-Агро"), які у 2017 році перейшли у власність Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука. Іншим співзасновником цих фірм є брат нардепа Козака Богдан.

У 2015 році прокуратура намагалася через суд розірвати договори оренди з "Академ-Клубом" через порушення в сплаті орендних платежів і використання ділянок не за цільовим призначення. Суди апеляційної та касаційної інстанцій у задоволенні позову відмовили.

Докладний план території 11-го мікрорайону Позняки-Західні розробили в ДП "Інститут Київгенплан", київські депутати схвалили його майже 12 років тому - в листопаді 2007 року. Він передбачав будівництво п'яти житлових комплексів.

медведчук київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні