Ще дві проміжні перемоги сьогодні: Армія FM продовжили дозвіл на мовлення. КС наразі не скасував люстрацію й декомунізацію

Як під Нацрадою з питань телебачення й радіомовлення, так і під Конституційним судом відбулися мітинги активістів.

Радіостанція "Армія FM" відновила мовлення на території Донбасу. "Дякуємо всім, хто нас підтримав. "Армія FM" і надалі мовитиме на Донбасі", - сказано в повідомленні радіо.

Нагадаємо, 26 червня Нацрада ТРМ не продовжила "Армія FM" дозвіл на мовлення на Донбасі. 3 липня командування і особовий склад операції Об'єднаних сил звернулися до членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення із закликом продовжити дозвіл на мовлення єдиній військовій радіостанції "Армія FM".

Ще одна перемога: ЦВК також скасувала реєстрацію Клюєва і Шарія кандидатами в нардепи

Люстрацію й декомунізацію не скасовано

Конституційний суд у четвер 4 липня не прийме рішення щодо конституційності закону "Про очищення влади".

"Ми зустрілися з головою Конституційного суду Наталею Шапталою. Донесли настрої, які є сьогодні у людей щодо можливого скасування декомунізації і люстрації. Ключове - розгляд цих питань відбудеться по обіді і, як нас запевнили, він буде проміжним, без остаточного рішення. Оскільки частина суддів відсутня", - написала нардеп Вікторія Сюмар.

Вранці під будівлею Конституційного суду України люди влаштували акцію на підтримку закону про люстрацію.

Він набув чинності у жовтні 2014 року й забороняє високопосадовцям, які були при владі за часів президентства Віктора Януковича, упродовж 10 років обіймати посади у виконавчій владі. Під люстрацію на сьогодні підпадають близько тисячі людей.

Протестувальники наполягають, що голова КС Наталія Шаптала теж підпадає під люстрацію, однак досі працює у суді.

Раніше заступник глави АП заявляв, що Зеленський звільнить Богдана, якщо КС не скасує закон про люстрацію.

23 травня Мін'юст направив в Адміністрацію президента листа для проведення люстраційної перевірки глави АП Андрія Богдана.

До цього заступник міністра юстиції Сергій Петухов заявив, що Богдан підпадає під дію закону про люстрацію.

Авторка закону про люстрацію також вважає, що призначення Богдана главою АП є порушенням закону.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

суд закон змі

Знак гривні
Знак гривні