Клімкін пішов у відпустку - хто тепер виправить зовнішньополітичні помилки Зеленського? (ВІДЕО)

Після публічної перепалки з президентом, у якій міністр закордонних справ пояснював новачку про підступи Росії, Павло Клімкін пішов у відпустку аж до звільнення його Радою.

Про це він повідомив у відеозверненні в соціальних мережах.

"Важливо, що ми не потрапили в російську пастку. Але вважаю, що внутрішні дискусії мають нас посилювати, а Росію - послаблювати. Тож прийняв рішення піти в політичну відпустку. Саме буде час на створення справжньої команди", - написав він у підписі до відео.

"Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада про мою відставку, я вирішив піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно", - сказав Клімкін.

За його словами, він скористається вільним часом для формування власної політичної команди.

Клімкін має намір піти у відпустку з 3 липня і виступає за призначення свого заступника Олени Зеркаль виконувачем обов'язків міністра закордонних справ.

"Я так розраховую, що піду у відпустку з середи (3 липня). Просто завтра необхідно ще кілька справ закінчити і все", - повідомив він в бліц-інтерв'ю Українським Новинам.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський різко розкритикував роботу українського МЗС у питанні звільнення полонених українських моряків. Президент звинуватив український парламент і заявив про відсутність комунікації з головою МЗС Павлом Клімкіним. За словами Зеленського, з інтернету він дізнався про ноту РФ з умовами повернення українських моряків, захоплених поблизу окупованого Криму, і про ноту-відповідь з відмовою від цих вимог, яку відправило українське МЗС.

Павло Клімкін очолює МЗС України з 19 червня 2014 року.

17 травня 2019 року він подав у відставку, але Верховна Рада відмовилася прийняти її.

За матеріалом ЛБ

клімкін загроза зеленський росія

Знак гривні
Знак гривні