Апеляційний суд зняв відповідальність з Насірова за розстрочки Онищенку

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яким відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих держподаткових інспекцій.

Таке рішення 24 червня ухвалила трійка суддів апеляційного суду у складі Андрія Парінова (головуючий), Олександра Беспалова, Наталі Літвіної, повідомив кореспондент «Наших грошей» з засідання суду.

Рішення Окружного адмінсуду у листопаді 2017 року ухвалила трійка суддів у складі Євгена Аблова (головуючий), Павла Григоровича, Ігоря Смолій. Справа була розподілена на цю трійку з порушеннями, - передають Наші Гроші.

Судді вирішили, що Насіров мав повноваження приймати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року. При цьому, вважає суд, він не повинен був аналізувати фінансовий стан цих фірм, яким надавалася розстрочка. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити у розстрочці за наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.

Фактично дане рішення і його підтвердження в апеляції дає Роману Насірову можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка на керівників місцевих держподаткових інспекцій. Сам він у такому разі виступає лише як особа, яка затвердила висновки, надані місцевими ДПІ.

Нагадаємо, що Насіров підозрюється у зловживанні владою, а саме – ухваленні низки незаконних рішень про розстрочення платежів з рентної плати на суму 2,019 млрд грн. за користування надрами для компаній, підконтрольних нардепу-втікачу Олександру Онищенку.

суд насіров корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні