Смерть 5-річної дитини через п'яних поліцейських: Аваков у відставку не збирається, Зеленський звільнити його не може

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про негайне відсторонення від виконання службових обов'язків з подальшим звільненням з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Відповідь опубліковано на офіційному сайті петицій до президента.


Аваков через смерть дитини у відставку не збирається

Зокрема, президент зазначив, що звільнення голови МВС належить до повноважень Верховної Ради.

"Звільнення з посади міністра внутрішніх справ України, згідно з Конституцією України, здійснюється за поданням прем'єр-міністра України і належить до повноважень Верховної Ради України", - сказано у відповіді.

Відповідно до вимог закону, член Кабінету Міністрів може бути звільнений з посади Радою шляхом прийняття відставки члена уряду за поданою ним заявою про відставку, за поданням прем'єр-міністра України і з власної ініціативи. Відсторонення від посади і/або звільнення з посад посадових осіб президентом можливе стосовно тих осіб, яких він призначає.

"З огляду на конституційні засади поділу державної влади та правового порядку в Україні, законодавчо визначені підстави для участі президента України в усуненні з посади і прийнятті рішення про звільнення з посади міністра внутрішніх справ України поки що відсутні", - підсумував президент.

Нагадаємо, петиція про відставку Авакова набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів за кілька днів на початку червня. Сам міністр заявив, що не має наміру подавати у відставку.

Лівий берег

кримінал київщина аваков поціція абзац

Знак гривні
Знак гривні