Російські депутати напали на українського депутата - в Грузії

Російські депутати у Грузії напали на українського народного депутата Віктора Єленського після його виступу на акції протесту через обрання головою Міжпарламентської асамблеї православ’я (МАП) представника Комуністичної партії РФ.

“Російські депутати дискредитують не тільки Міжпарламентську асамблею православ’я, а й православ’я як таке”, — заявив Єленський, якого цитує Новинарня.

Головою Асамблеї було обрано представника Комуністичної партії Державної думи РФ Сергія Гаврилова, який брав участь у російсько-грузинській війні.


Через це в Грузії протести, де постраждали вже сотні людей (ВІДЕО)

Антипутінське гасло та український прапор на протестах у Тбілісі

Це викликало масове невдоволення грузинського народу, в місті почалася акція протесту, на якій взяв слово і Єленський. Він підкреслив, що неможливо говорити про православну солідарність, поки одна з країн здійснила акт агресії проти інших православних країн — України, Грузії, Молдови.

“Уроки, які винесли наші країни, говорять нам, що агресора не можна задобрити. Його можна тільки зупинити”, — зазначив український депутат.

Після цього виступу російські депутати напали на Єленського, почали штовхати та вигукувати гасла, що виправдовують агресивну політику РФ.

Український парламентарій вийшов до преси і зробив заяву, що не буде брати участь у заході, де російські комуністи намагаються використати православ’я у війні проти православних народів, та залишив МАП.

грузія україна росія

Знак гривні
Знак гривні