Список Порошенка на вибори в Раду - його політична могила (ТОЧКА ЗОРУ)

"Список Пороха - його політична могила. На жаль. Він так нічого не зрозумів і не змінився", - пише Михайло Свистович, один із координаторів руху "Відсіч", який активно діяв проти Зеленського, і активістів якого за це затримували.

"В Порошенка був унікальний шанс на тлі активної підтримки 25% позбутися баласту, порвати зі старим, лицемірним, спертися на нове, енергійне, ідейне, щире. І лишитися в політиці, бути привабливою опозицією, яка на тлі неминучого розчарування зеленою владою ставала б міцнішою. Міг би збудувати нормальні партійні структури по всій Україні, а не те лайно, яке провалило його виборчу кампанію і яке ніяк не спонукало голосувати за нього. Тепер в партію з таким списком ніхто не піде. Перша десятка ще давала якісь надії. П'ятдесятка їх знищила.

Його активні прихильники відчують себе зрадженими й одуреними, праймеріз та пафосні заяви з претензією на щирість виглядатимуть для них черговими маніпуляціями для лохів, люди почуватимуться так, ніби їх мають за ідіотів, а тому успіхом для Пороха буде просто подолання прохідного бар'єру, бо не лише 25, а й 16 його відсотків у першому турі розлізуться по різних непрохідних та порожніх, але зовні привабливих проектах на кшталт "Голосу".

Його передвиборчій агітації мало хто повірить, та й самі агітатори не палатимуть з таким списком тим вогнем, яким палали ті, хто агітував за нього на президентських виборах.

Сюмар? Та, яка героїчно захищала від узурпатора Пороха "Г + Г", а заодно й "Інтер", "Ньюсван" та інше лайно? Яка бігала до Зеленського, і яку навіть там послали? Жінка третього тисячоліття, чоловік якої, схоже, ніяк не може вибрати, перевзуватися чи ні, і в яке саме взуття? Софія Федина? Це хто? Вакарчук у спідниці, тільки з менш популярним голосом? Дінара Габібулаєва? Голова молодіжки БПП? Чому я не бачив цю молодіжку на виборах, натомість бачив у лавах за Пороха зовсім інших, позапартійних молодих людей. Андрій Смолій? Що він робить, окрім того, що пописує в ФБ, часто просто крадучи чужі тексти й видаючи їх за свої?

Багато чого можна написати, але просто не хочеться. Немає натхнення, бо список настільки нудний, що навіть злого натхнення не навіює. Весь драйв між першим і другим туром з подальшими ініціативами ніби до змін перетворився в отакий пшик.

Найгірше те, що голосувати на цих виборах все одно потрібно за Пороха, бо ЄС у цій Верховній Раді навіть із цим списком буде найбільш стійкою і найбільш адекватною проукраїнською та антиросійською силою. Якщо пройде, бо з таким списком може й пролетіти.

Голосна яскрава безхребетна пустишка може й відібрати необхідні для проходження голоси. Ну а в наступній Верховній Раді партії Пороха вже точно не буде. І заміни їй теж не буде. Будуть нові яскраві обгортки з порожнім змістом та привабливою риторикою, на яку вестимуться довірливі виборці.

Всі вони будуть значно гіршими за погану ЄС, і на Україну чекають довгі роки лайна, якщо вона взагалі виживе. І відповідальність за ці роки лайна ляже й на Пороха, бо він мав шанс зупинити сповзання України в це лайно, але не скористався ним, хоч і обіцяв змінитися."

Нагадаємо, Європейська солідарність оприлюднила першу 50-ку свого списку.

ПОРОШЕНКО Петро
ПАРУБІЙ Андрій
ГЕРАЩЕНКО Ірина
ЗАБРОДСЬКИЙ Михайло
ФЕДИНА Софія
ДЖЕМІЛЄВ Мустафа
ЗІНКЕВИЧ Яна
ЧИЙГОЗ Ахтем
СИНЮТКА Олег
КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ Іванна
ГЕРАСИМОВ Артур
КУБІВ Степан
ФРІЗ Ірина
ЮЖАНІНА Ніна
ЛУЦЕНКО Ірина
СЮМАР Вікторія
АР’ЄВ Володимир
ПАВЛЕНКО Ростислав
ВЕЛИЧКОВИЧ Микола
АЛЄКСЄЄВ Сергій
КНЯЗЕВИЧ Руслан
САВРАСОВ Максим
ІОНОВА Марія
БОЙКО Наталія
В’ЯТРОВИЧ Володимир
НИКОРАК Ірина
ЧОРНОВОЛ Тетяна
П’ЯТИГОРЕЦЬ Денис
ЛЕВУС Андрій
БАЛАСИНОВИЧ Наталя
КАРПОВ Андрій
БІРЮКОВ Юрій
ТАРАН Сергій
ЧЕРНЕНКО Олександр
АНДРЄЄВ Андрій
ГАБІБУЛЛАЄВА Дінара
ПЕТРОВ Олексій
КИРИЛЕНКО В’ячеслав
РОЗЕНКО Павло
СОЛЯР Володимир
АРТЮШЕНКО Ігор
ТАЛПА Михайло
ПОГРЕБИСЬКИЙ Олександр
ВИСОЦЬКИЙ Сергій
БРИГИНЕЦЬ Олександр
УРСУЛЕНКО Олена
СМОЛІЙ Андрій
БОЛДИРЕВ Олег
ЛАПІН Ігор
ОБЕРТИНСЬКА Людмила

порошенко Рада вибори-19 партії опініон

Знак гривні
Знак гривні