10 найпопулярніших послуг Івано-Франківського ЦНАПу

Однією з перемог реформи децентралізації став бум створення Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) в Україні. Вони передбачають, що громаяни можуть отримати більшість довідок в одному місці. Громади отримали більше повноважень у сфері адміністративних послуг і наразі можуть самостійно визначати перелік послуг, умови їх надання, запроваджувати супутні та додаткові сервіси.

Вивчайте дані Івано-Франківського ЦНАП у нашому інтерактивному проекті

При цьому адміністративний збір надходить до місцевих бюджетів. Лише за минулий рік понад 15 мільйонів українців скористалися послугами 775 ЦНАПів, а від їхньої діяльності до місцевих бюджетів надійшло 2,9 млрд грн.

Окрім прямих доходів від наданих послуг, є ще непрямий економічний вплив — від відкриття даних щодо роботи ЦНАПів. Адже ці дані дають можливість створювати нові сервіси, покращувати якість послуг, прогнозувати надходження до бюджету та приймати обґрунтовані рішення. А найголовніше – зменшити корупційні ризики. Коли все прозоро, складно затримувати видачу дозволів чи виносити необґрунтовані відмови. Тому мінус привід давати хабарі для громадян.

Візуалізація "10 найпопулярніших послуг Івано-Франківського ЦНАПу" показує найпопулярніші і найдохідніші послуги протягом року, сезоні піки за тими чи іншими послугами, кількість відмов, співвідношення послуг у розрізі фізичних та юридичних осіб, чи була послуга надана вчасно тощо.

Вивчайте дані Івано-Франківського ЦНАП у нашому інтерактивному проекті

інфографіка datavis франківськ

Знак гривні
Знак гривні