Через смерть 5-річного Кирила подав у відставку голова поліції області - але не Аваков

Коли Зеленський пообіцяв, що зробить все, аби винні в смерті 5-річного хлопчика Кирила були за це покарані - в коментарях було багато вимог про відставку Арсена Авакова, як би це могло бути в західних країнах. Але відбувайло знайшовся лише на місцевому рівні.

На 9.00 ранку призначено обрання запобіжного заходу поліцейським, які п'яними влучили в голову хлопчику Кирилу - за попередньою інформацією, заради розваги стріляючи по пляшках або бляшанках.

Раніше обвинувачення заявляло, що проситиме лише про домашній арешт, хоча поліцейські намагалися переховуватись, а потім брехали, що хлопчик сам упав і вдарився об бордюр

Голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади у зв’язку з загибеллю 5-річного хлопчика, якого поранили поліцейські в Переяславі-Хмельницькому.

Голова Нацполіції Сергій Князєв під час спілкування з журналістами біля будівлі МВС у Києві повідомив, що Ценов просить керівництво Нацполіції направити його в зону проведення операції Об’єднаних сил.

"Я, як очільник поліції Київської області, несу відповідальність за дії підлеглих, тому я звернувся до голови Нацполіції з рапортом про відсторонення мене із займаної посади та прошу направити мене у найтяжкішу точку нашої держави, а саме місця проведення ООС", — сказав він.

Князєв наголосив, що планує задовольнити заяву Ценова.

Зазначимо, що на запитання журналістів Князєв і Ценов відповідати відмовились.

Через убивство хлопчика поліцейськими керівників Переяслав-Хмельницького підрозділу поліції Київщини відсторонили від виконання службових обов’язків.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Зараз вирішується питання щодо подальшого перебування цих керівників в лавах поліції", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підозрювані в смертельному пораненні 5-річного Кирила патрульні затримані й поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

"Поліція доклала максимальних зусиль у збиранні доказів для слідчих попри те, що самі підозрювані особи не сприяють слідству", - розповідають у департаменті.

3 червня хлопчик помер у Київському міському центрі дитячої нейрохірургії.

Як повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган, п'яним правоохоронцям готують нову підозру з перекваліфікацією на ч. 2 п.п. 2 і 7 ст. 115 КК (умисне вбивство малолітньої дитини з хуліганських мотивів). Карається позбавленням волі на 10-15 років або довічним ув'язненням.

"Підозри будуть вручені в суді зранку о 9:00, де їм обиратиметься запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою", - розповіла Сарган.

поліція аваков київщина

Знак гривні
Знак гривні