Саакашвілі з поновленим Зеленським українським громадянством прилітає в Україну (ПРЯМИЙ ЕФІР)

Колишній президент Грузії й екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі о 17:15 рейсом із Варшави прибуває до міжнародного аеропорту «Бориспіль». Перед вильотом до Києва політик отримав в українського консула в польській столиці посвідчення особи на повернення в Україну.

Прямий ефір від Радіо Свобода (почнеться після 17:15):

Напередодні прибуття Саакашвілі заявив, що перше, що зробить на українській землі, зустрінеться з близькими, з’їсть борщу з пампушками і подивиться на новий міст в Києві.

Його чекають десятки журналістів:

Партія Рух нових сил Михайла Саакашвілі братиме участь у позачергових виборах до Верховної Ради, заявив екс-заступник генпрокурора України, один із лідерів партії Давид Сакварелідзе в інтерв'ю виданню Апостроф.

Водночас, сам Саакашвілі заявляв, що не має політичних амбіцій.

У Зеленського також виключили, що Саакашвілі стане членом партії "Слуга народу".

Арсен Аваков на пам'ятних заходах до річниці загибелі екіпажу вертольота Мі-8 на Донбасі відмовився коментувати ситуацію з Міхеїлом Саакашвілі, з яким колись мав конфлікт.

Йому нагадали, що 2 місяці тому він виключав повернення Саакашвілі в Україну, а тепер той повертається в Україну. Голова МВС обірвав: "Іще питання є, крім цього? Прошу".

Нагадаємо, 28 травня президент України Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, яке той втратив у липні 2017 року указом тодішнього президента Петра Порошенка.

Український паспорт Саакашвілі отримав у 2015 році. Тоді він був призначений на посаду голови Одеської обласної державної адміністрації.

саакашвілі зеленський реванш

Знак гривні
Знак гривні