Новим головою РНБО став Данилюк, заступником голови АП - Гончарук з «Сили людей»

Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони України.

Траєкторія Данилюка

Раніше Данилюк представляв Зеленського на переговорах з Міжнародним валютним фондом.

За часів президентства Віктора Януковича Данилюк був його позаштатним радником і очолював Координаційний центр зі впровадження економічних реформ.

Після Революції Гідності Данилюк став членом команди Петра Порошенка, спершу як представник президента в уряді, а згодом – як заступник глави АП.

У 2016 році при формуванні уряду Володимира Гройсмана Данилюку доручили посаду міністра фінансів.

Тоді ж з'явилась інформація про сумісництво Данилюком державної служби з бізнесом, коли кілька начебто його компаній у Британії отримували прибутки, які не були задекларовані в Україні.

У 2017 році у міністра ускладнились стосунки з Порошенком та Гройсманом, а в червні 2018 року Верховна Рада відправила Данилюка у відставку.

Устенко

Олег Устенко, до призначення позаштатним радником, був де-факто радником з економічних питань у команді кандидата в президенти Володимира Зеленського, також він є виконавчим директором Фонду Блейзера в Україні.

Гончарук

Зеленський призначив Олексія Гончарука заступником глави Адміністрації президента. Про це йдеться в указі № 328/2019 на сайті президента.

Олексій Гончарук, 1984 року народження. Юрист, адвокат, представник партії «Сила Людей».

Керівник незалежного експертно-аналітичного центру «Офіс ефективного регулювання», який фінансується Європейським Союзом.

Раніше працював у Міністерстві екології та природних ресурсів. Колишній керуючий партнер в українській юридичній фірмі Constructive Lawyers.

данилюк гончарук

Знак гривні
Знак гривні