Реванш: Шуфрич приніс до ГПУ звинувачення проти Порошенка у державній зраді, яка полягала у наказі стріляти в окупантів, - Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко в прямому ефірі продемонстрував заяву про вчинення державної зради Петром Порошенком та Олександром Турчиновим, яку приніс у ГПУ нардеп Нестор Шуфрич, і порвав документ.

"Останніми днями діячі минулого почали закидати нас десятками заяв про вчинення злочину. Одну з них я взяв із собою. Відомий пан Шуфрич приніс до Генпрокуратури заяву про вчинення Турчиновим і Порошенком злочину.

За його заявою, вони посміли дати наказ військам стріляти в тих, хто окупував нашу землю, а отже, мусять відповісти, як він вважає, за статтею 111 Кримінального кодексу - державна зрада", - сказав він.

Про це пише Цензор

Луценко вважає подання цієї заяви Шуфричем проявом реваншу.

Генпрокурор зазначив, що заяви від представників режиму Януковича в правоохоронні органи - одна з причин, чому він не подав у відставку.

"Це не про Турчинова і не про Порошенка. Це про тисячі убитих і сотні тисяч синів, які пройшли фронт. Це спроба переписати історію і зробити злочинцями тих, хто любить і захищає свою країну. І я залишатимуся тут, попри те, що це не дуже популярна позиція, щоб ці заяви нічого не мали спільного із законом", - резюмував він.

шуфрич прокуратура реванш порошенко

Знак гривні
Знак гривні