Повернення Портнова: У Зеленського дорікнули Луценку, той відповів

Член Команди Володимира Зеленського, директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів поцікавився, чи з вини Генерального прокурора України Юрія Луценка в Україну повернувся чиновник часів Віктора Януковича Андрій Портнов. У відповідь Луценко поставив питання про наявність доказів скоєного злочину.

“Юрій Луценко, я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме при вашій бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?” – написав Андрусів.

Луценко в коментарях запитав у Андрусіва про наявність доказів злочину.

“А у вас є докази про вчинений ним злочин?”, – пише Генпрокурор.

На що Андрусів йому відповів: “Я думаю, що є доказом, а що ні – встановлюєте ви і суд. Тому нормально було б, щоб Портнова допитали навіть на основі наявної інформації про його причетність до законів 16 січня, які призвели до ескалації і перших смертей. Загалом якщо б Портнов цілодобово ходив на допити – це принаймні свідчило б про вашу честь”.

Андрій Портнов опублікував фото з аеропорту Київ і оголосив про повернення в Україну.

Нагадаємо, Андрій Портнов виїхав з України після перемоги Революції гідності. Проти нього були введені санкції. У 2015 році прокуратура завела на нього справу за “незаконне заволодіння” своєю викладацькою зарплатою. Тоді Портнов заявив, що за фактом його звинуватили у заволодінні сумою у 800 гривень.

В кінці 2015 року в європейському суді він домігся зняття санкцій проти себе. Весь цей час він проживав в Австрії. У тому ж році ГПУ зняла його з розшуку.

Раніше з’явилися чутки, що Портнов - член Команди Зеленського, але там цей зв’язок спростували.

У той же час олігарх Ігор Коломойський не приховує, що дружить з Портновим дуже давно і недавно з ним зустрічався.

Inforesist

луценко говорильня портнов зеленськй

Знак гривні
Знак гривні