Озброєні чоловіки захопили завод у Вінниці. Поліція штурмувала підприємство (ВІДЕО)

У Вінниці в понеділок, 13 травня, принаймні кілька десятків (активісти говорили про сотні, але це наразі не підтвердилося) озброєних чоловіків захопили консервний завод на вулиці Дубовецькій, 29.

Про це повідомляє Вежа. Ось довге відео - коротке завершення на відео внизу матеріалу.

Трансляцію у фейсбуці вів журналіст Андрій Гайдай. Під час спроби депутатів обласної ради та активістів потрапити на територію підприємства, нападники застосували димові шашки, сльозогінний газ і каміння, повідомляє місцеве видання Вежа.

За словами депутата обласної ради Андрія Вигонюка, в результаті зіткнення є постраждалі від сльозогінного газу. Також, за його словами, камінням і уламками цегли були пошкоджені автомобілі, припарковані біля входу в підприємство.

За словами депутатів обласної ради, невідомих нападників звозили з Білої Церкви, Києва та Вінниці.

Близько 23:00 дві групи спецпризначенців передислокувалися до входів на територію заводу. Побачивши їх, до поліції вийшла “переговорна група” з числа нападників.

Практично відразу розпочався штурм: поліція почала атаку з кількох напрямків. Під час штурму за ворітьми колишнього заводу було чутно хлопки, схожі на постріли, а також гучні крики і нецензурну лайку. За штурмовими групами на територію підприємства відразу заїхали автозаки.

Як повідомила речниця Вінницької обласної поліції Анна Олійник, в результаті операції було затримано понад 40 осіб.

вінниця кримінал абзац

Знак гривні
Знак гривні