Янукович зібрався в Україну при новому Президенті. Луценко чекає з нетерпінням і наручниками

А Зеленський поки що мовчить. Адвокат утікача Віталій Сердюк заявив, що президент-утікач Віктор Янукович хоче повернутися в Україну після того, як Петро Порошенко піде з президентського посту, а на зміну йому стане Володимир Зеленський.

За словами захисника, у Януковича є намір повернутися, і над цим адвокати працюють вже не перший рік.

"На території Російської Федерації Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить все, щоб відновити його права і довести, що звинувачення мали політичний, а не правовий характер", - сказав Сердюк.

Він зазначив, що після зміни влади в Києві з'являється шанс, що процес проти Януковича перестане бути політизованим.

Також адвокат додав, що захист буде відстоювати права Януковича незалежно від того, яку позицію з цього питання займе обраний президент України Володимир Зеленський.

Генеральний прокурор Юрій Луценко відреагував на слова адвоката Януковича про бажання колишнього президента повернутися до України.

"Радію намірам Януковича повернутися в Україну. Тут його чекає не тільки вирок за державну зраду, але й готовий обвинувальний акт за організацію розстрілів Майдану", - написав Луценко.

"Двічі ВР не проголосувала за продовження права заочного судочинства. Тому чекаємо приїзду Януковича з нетерпінням, конвоєм і наручниками".

Українська правда, ВВС

кримінал порошенко янукович зеленський росія луценко майдан

Знак гривні
Знак гривні