Крючков звинуватив Ситника в отриманні $500 тис. хабара за сприяння розслідуванню його справи

Екс-нардеп Дмитро Крючков звинуватив главу НАБУ Артема Ситника в отриманні неправомірного платежу або просто хабара в 500 тис. дол. за сприяння розслідуванню його справи.

Про це Крючков заявив у суді, передає Цензор. НЕТ.

"Генпрокурор знає про цю справу, а суспільство - ні", - заявив Крючков.

"У будь-якій країні це вважали б конфліктом інтересів, але не в нас", - зазначив він.

За словами Крючкова незрозуміло, за що Ситник отримав гроші, але він кілька разів вжив словосполучення "від нас", і що вони не раз інформували про це ГПУ.

Нагадаємо, суд обирає запобіжний захід Крючкову: екс-нардеп розповів про візит Кононенка.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що екстрадиція Крючкова - це передвиборчі технології штабу Зеленського. Сам екс-нардеп заявив, що Порошенко нібито дав доручення про порушення провадження НАБУ проти нього.

Як повідомлялося, журналісти-розслідувачі телепрограми "Схеми: корупція в деталях - RFERL" стверджували, що екс-нардеп Крючков через керовану ним компанію "Енергомережа" в 2015 році організовував схеми виведення коштів з державних енергопостачальних компаній (обленерго) в інтересах, зокрема, бізнесменів Ігоря і Григорія Суркісів, а також народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Крючков підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Його затримали в Німеччині 14 липня 2018 року, але згодом випустили під заставу. Однак потім Д.Крючков погодився на процедуру екстрадиції й знову був ув'язнений. НАБУ повідомило про підготовку пакету документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну.

15 квітня екстрадованого в Україну екс-нардепа Крючкова затримали детективи НАБУ.

прокуратура набу хабар

Знак гривні
Знак гривні