Автор звинуватив Українську правду в цензурі (ЛІНКИ)

Редактори УП зняли зі списку матеріали, в яких викриваються технології Зеленського.

"Нещодавно видання Українська Правда опублікувало статтю із двох частин", - пише співавтор матеріалів Роман Сон. На сторінці співавторки Аріяни Гіць також присутнє це звинувачення.

Ідеться про матеріали:

Удавана реальність "запиту на реформи"
https://www.pravda.com.ua/columns/2019/04/4/7211231/

Боротьба за дійсність в підміненій реальності
https://www.pravda.com.ua/columns/2019/04/5/7211378/

В обох ідеться, по суті, про Зеленського як технологію.

За короткий час після виходу другої частини, обидва матеріали були видалені редакторами УП із списку публікацій на сторінці "Колонки".

Тепер відвідувачі сайту УП можуть знайти наші публікації виключно через пошук або за прямою ланкою.

Іншими словами, було обмежено доступ читачів до можливості дізнатися про саме існування опублікованих матеріалів.

Вважаю це цинічним методом цензури.

За десятиріччя мого досвіду публікацій за кордоном й в Україні, це вперше, що редакція приховує доступ до виданих нею матеріалів від власних же читачів!

Після того як завдяки пильним читачам УП ми дізнались, що матеріали було видалено із сторінки колонок, ми звернулись до редакції УП за поясненнями. Втім у розумні строки, редактори не спромоглись ані надати пояснень, ані виправити ситуації.

Зважаючи на те, що зі сторінки колонок видалені обидві публікації, пояснити це випадковістю, чи технічним збоєм неможливо. Особливо беручи до уваги, що усі інші колонки, опубліковані до і після наших матеріалів, залишаються присутніми у списку.

Відтак, логічне пояснення видалення наших статтей - редакційне рішення. Це викликає очевидні питання і вимагає переконливих пояснень.

На момент видалення публікацій із сторінки колонок, вони стрімко набирали популярність. Зараз статті спільно мають понад 17000 переглядів, тож не віриться, що редакція УП мала б причини невдоволення успіхом матеріалу.

цензура змі

Знак гривні
Знак гривні