У Римі партизани підпільно й нелегально латають вибоїни на дорогах (ФОТО)

У Римі підпільна партизанська група нелегально ремонтує розбиті дороги. На дорогах Рима нараховується близько 10 тисяч ям і вибоїн.

У столиці Італії кількадесят активістів утворили підпільну організацію Gap, яка нелегально ремонтує міські дороги, повідомляє Хмарочос із посиланням на Guardian Cities.

Розбиті дороги, на яких нараховується близько 10 тисяч ям і вибоїн, є однією з нагальних проблем Рима, нарівні з вивозом сміття. Водночас законодавство забороняє ремонтувати покриття без офіційного дозволу.

Група партизан і партизанок (вони вважають себе наступниками своїх батьків, які брали участь у русі опору фашизму під час Другої світової війни) ремонтує дороги рано вранці, коли на вулицях ще немає пішоходів і транспорту. Вони ховають свої обличчя за шарфами і капюшонами.

У грудні Gap відремонтувала збудований у 1940-х роках фонтан, у січні намалювали розмітку на пішохідному переході на одній із завантажених трафіком вулиць. Нещодавно партизани залатали глибоку діру в асфальті у кварталі Остіенсе.

Після завершення робіт партизани лишають «підпис» – малюють за допомогою трафарету свій логотип, на якому зображено схрещені молоток і викрутку.

Вони також розповсюджують листівки з закликом до римлян долучатися до підпільної ініціативи.

«Ми лагодимо те, з чим не можуть впоратися чиновники. Знайди мету, організуйся і ремонтуй: ставай до партизанських лав!» – пишуть вони у листівках.

Ідея утворити партизанську групу спала на думку чоловіку, що назвався псевдонімом Пеппе, кілька місяців тому. Його донька ходить до школи, поряд з якою – напівзруйнований фонтан. Комунальники якось приходили його лагодити, але в результаті замінили лише трубу, а фонтан залишився непрацюючим. Тож Пеппе зібрав групу однодумців і здійснив нічну інтервенцію. Загалом Gap налічує близько двадцяти учасників.

Видання зазначає, що критики можуть назвати дії Gap шкідливими, оскільки вони фактично знеохочують міську владу робити свою роботу, оплачену податками: бо ж навіщо напружуватися, якщо жителі роблять все самі й безкоштовно. Але партизани вважають, що їхні акції, навпаки, мають мотивувати комунальників працювати краще.

курйоз італія автомобілі будівництво

Знак гривні
Знак гривні