На відміну від слуги народу Голобородька - Зеленський не посилатиме МВФ

Кандидат у президенти Володимир Зеленський зустрівся з представниками бізнес-асоціацій. Він заявив, що не збирається припиняти співпрацю з МВФ, а також що підтримує створення ринку землі.

Україна сьогодні потребує допомоги західних партнерів, Міжнародного валютного фонду (МВФ) та інших міжнародних фінансових організацій. Про це кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив на зустрічі з провідними бізнес-асоціаціями, - передає Цензор.

"Ми зустрічалися з представниками Світового банку, МВФ. Усі вони, звичайно, бояться, що, не дай Бог, ми посваримося з МВФ. Ми всіх заспокоїли. Ніхто не планує сваритися. Звичайно, ми хочемо продовжувати співпрацювати з МВФ", - сказав Зеленський.

За його словами, його команда готова працювати з МВФ "скільки потрібно", хоча хотіла б скоріше закрити борги перед цією організацією, маючи можливості альтернативного боргового фінансування.

Учасники зустрічі запитали Зеленського про ставлення до зіграного ним у серіалі "Слуга народу" президента Голобородька, який виступав за розрив відносин із МВФ. Кандидат відповів, що з президентом Голобородьком у нього повністю збігаються моральні принципи.

"Там Голобородько, правда, МВФ посилав, але так не буде. Так що не в усьому збігаються", - зазначив він, уточнивши, що стосовно олігархів позиція серіального героя та його особиста позиція - збігаються.

Кандидат у президенти також повідомив, що підтримує запровадження податку на виведений капітал, пропонує провести податкову амністію зі ставками від 5% для малого та середнього бізнесу й до 8-10% - для великого, а також припинити втручання СБУ в бізнес. За його словами, він із партнерами також потерпів від таких дій, оскільки СБУ закрила один із продуктів, "вбивши" компанію з інвестицією в $1,8 млн.

Говорячи про ринок землі, Зеленський повідомив, що підтримує зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, оскільки Україна потребує залучення інвестицій. Водночас, він висловився за створення тимчасових преференцій для українських підприємців терміном від року до декількох років. "Але це питання переговорів із суспільством: як правильно зробити, в якій послідовності", - наголосив кандидат у президенти.

У зустрічі взяли участь представники Європейської бізнес асоціаці (ЄБА), Американської торговельної палати (АТП) та Спілки українських підприємців (СУП).

На фотографії видно, що на боці команди Зеленського сидять колишній міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, нардеп Сергій Лещенко і колишній член НАЗК Руслан Рябошапка.

вибори-19 мвф зеленський

Знак гривні
Знак гривні