Заради лінії громадського транспорту в Єрусалимі скасували будівництво канцелярії прем'єра

Заради нової трамвайної лінії в Єрусалимі скасували будівництво канцелярії прем’єр-міністра.

Маршрут нової лінії трамваю було затверджено ще в 2014 році. Проте в адміністрації прем’єр-міністра стверджують, що дізналися про плани лише зараз, і звинуватили мерію Єрусалима, що їх не попередили.

Якщо лінія швидкісного трамваю проходитиме надто близько до урядових будівель, вона заважатиме руху прем’єрського ескорту.

Представники прем’єра звернулися до головного інженера Єрусалиму Шломо Ешколя з вимогою змінити маршрут або пустити швидкісний трамвай підземним тунелем.

Але в муніципалітеті Єрусалима відмовилися вносити правки в маршрут, – адже контракт на будівельні роботи вже укладено, і зміни в маршруті обійдуться щонайменше в мільярд шекелів. Також у мерії здивувалися тому, що у прем’єра досі не поцікавилися проектом трамвайної лінії.

Зрештою, будівництво канцелярії прем’єр-міністра довелося призупинити, натомість будівництво гілки швидкісного трамваю триває.

Будівництво нової – «зеленої» – гілки швидкісного трамваю розпочалося торік. Рух лінією планують відкрити у 2024 році.

Наразі в Єрусалимі діє одна, «червона» гілка швидкісного трамваю. Будувати легкорейкову систему вирішили ще в 1990-х роках, але запустити в експлуатацію швидкісний трамвай вдалося лише в 2011 році. Перші півроку, поки трамвай курсував у тестовому режимі, поїздки були безкоштовними.

Хмарочос

ізраїль місто

Знак гривні
Знак гривні