У контракті з переможицею відбору на Євробачення прямо прописана заборона виступати в країні-агресорі (ВІДЕО)

Зважаючи на суспільний резонанс, у контракті чітко прописана заборона виступів у країні-агресорі, - підкреслює Суспільне.

Суспільний мовник, який виносить остаточне рішення щодо участі конкурсанта на співочому "Євробаченні-2019", надав переможниці національного відбору MARUV контракт для ознайомлення. Один із пунктів документу вимагає скасувати гастролі в Російській Федерації.

Про таке повідомила PR- директор "UA: Суспільне мовлення" Вікторія Сидоренко:

"У контракті від "Суспільного" є вимога із забороною гастролювати в Російській Федерації. Цей контракт співачка (переможниця нацвідбору MARUV – ред.) отримала для ознайомлення", – написала Сидоренко.

Також вона додала: нині виконавиця має добу на ознайомлення з усіма умовами контракту. Потому – має повідомити про своє рішення.

"Суспільне опісля також має право на рішення щодо контракту. Кінцеве рішення щодо того, хто представлятиме Україну, приймає саме "Суспільне", – наголосила PR-директор мовника.

При цьому, Сидоренко додала: наразі немає закону, який прямо забороняє виконавцю представляти Україну на міжнародній арені за умови, що він гастролює в РФ.

Нагадаємо, 23 лютого в Україні пройшов фінал національного відбору на "Євробачення-2019". За його підсумками перемогла співачка MARUV (Анна Корсун) із пісню Siren Song. Про конкурсантку відомо, що вона була з гастролями в Росії. При цьому на запитання Джамали під час фіналу нацвідбору "Крим – це?", MARUV відповіла, що "Крим – це Україна".

Про Донбас вона сказала, що її близькі втратили домівки там:

Суспільне мовлення заявило, що остаточного рішення стосовно MARUV ще не ухвалено.

Виступ Maruv із піснею Siren Song, яка наразі перемогла на відборі:

музика крим україна росія окупація конфлікт анесія

Знак гривні
Знак гривні